Hoe installeer ik een printer? - Windows 10

Ten eerste; goed nieuws! Het installeren van een printer is tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger. Een aantal jaar geleden had je meerdere toestellen nodig om je printer te configureren. Vandaag de dag kun je sommige printers eenvoudig installeren door ze enkel aan te sluiten aan je laptop of pc, en stroomvoorziening. Er zijn echter ook printers die nog een paar extra stappen vereisen. Gelukkig hoef je ook hier geen technisch talent voor te zijn. in dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe jij je printer aan kunt sluiten, ongeacht of deze draadloos is of juist bedraad.

Lokale printer installeren

Een lokale printer is bedraad. Om het apparaat te koppelen aan je computer en sluit je de printer aan via een USB-kabel. De printer en computer kunnen dus niet al te ver uit elkaar staan. Start vervolgens je printer op door op de startknop te drukken.

Open hierna het menu ‘Instellingen’ op je computer. Deze vind je door op de Windows-knop op je toetsenbord of linksonder in je beeldscherm te drukken. Klik vervolgens op het tandwieltje om naar je instellingen te gaan.

Windows-knopWindows Instellingen

Links: Windows-knop. Rechts: Instellingen.

 

Eenmaal aangekomen bij de instellingen kies je vervolgens voor ‘Apparaten’ en daarna ‘Printers en scanners.

Apparaten Instellingen

 

Klik hierna op ‘Een printer of scanner toevoegen’ en kies voor de printer met de juiste naam. Windows detecteert meestal automatisch de printer. Is dit niet het geval? Klik dan op de knop “De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst”. Windows zal je helpen door enkele stuurprogramma’s voor te stellen.

Een printer of scanner toevoegen

De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst

 

Helpt dit nog niet? Dan moet je installatietools van de printerfabrikant (bijvoorbeeld HP of Brother) downloaden. Deze vind je terug op de website van desbetreffende fabrikant.

 

Draadloze printer installeren

Een draadloze printer installeren kan op verschillende manier, afhankelijk van de fabrikant. In de meeste gevallen kun je dit eenvoudig regelen via het LCD-scherm van de printer. Ga hiervoor naar de netwerkinstellingen. Hier kun je het gewenste WiFi-netwerk kiezen. Nu hoef je enkel nog het bijbehorende wachtwoord toe te voegen. Eigenlijk alle moderne printers kennen een gautomatiseerde installatie. Nadat je je wachtwoord toegevoegd hebt, kun je dus gelijk beginnen met printen.

Wij wensen je veel succes met het aansluiten en installeren van jouw printer!